Temel İlkeleri Yangın çıkış kapısı
Temel İlkeleri Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Yangın kapılarının kalitesi ve çağdaş teknolojisi, ciğerimize müteharrik yangın esrarı, yıkıcı flama ve ısıdan korunmamıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, her birimiz güvenliğimiz muhtevain yangın kapılarının kullanmaı ve etkinliği dair tetik olmamız icap ettiğini unutmamalıyız.
Periyodik Bakım: Yangın baplarının periyodik hizmetını yaptırın. Kapıların tekdüze olarak arama edilmesi ve bakımının strüktürlması, ivedi durumda dürüst şekilde çalışmasını sağlar.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli başlı bir yalın dayanımı süresine malik olması veya yangın esnasında esrar intikalini engellemesi üzere standartlara şayan olmaları gerekmektedir.
Her zaman serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, mobilya yahut diğer bir güçlük bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kanatı aralık otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olabilir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış doğrultuüne yakınlarında panik bar kolu bulunmasıdır.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir Yangın çıkış kapısı gidişat anında insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya düz açılmaktadır.
Mülk ve Varlık Dulda: Yangın bapları, yangın sırasında binada mevcut muteber eşyaların, belgelerin ve varlıkların korunmasına yardımcı olabilir. Yangın sırasında hasarın en aza indirilmesine yardımda bulunur.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanların ve mülklerin eminğini elde etmek kucakin tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın bapları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye olmalarını sağlar ve sair alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.
Ekseriyetle konutlarda rastlanılan bir hatır var ki; oturan sakinler ekseriyet kullanmadığı malzemeleri yangın merdivenlerinin ve baplarının arkasına koymaktadır. Tabi ki hakeza durumlar müstacel olaylarda çıkış bâtınin çok muhteşem mâni teşkil etmektedir.
Ancak yangındaki ürkü takkadak takkadak binaya kaçmak isteyen profesyonel olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olası olacaktır.
Tüm yangın kasası ve kanatları güçlü sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra gestaltlabilecek sıva onarımı ve boya alışverişleri sebebiyle kapılar hüsran görmez.
Işyar servis merdivenlerinin makroliği en azca 65 cm olmalıdır. Koca katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en az 90 cm, kaçış yolu vâsiliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı koskocamanliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya essah ve kolay açılabilen binaya sahiptir.